1. Finland
 2. FUTURO™ Hyvinvointia edistävät tukituotteet
 3. Vinkkejä ja neuvoja
 4. Kuinka voit pysytellä aktiivisena rannevammasta huolimatta
 • Kuinka voit pysytellä aktiivisena rannevammasta huolimatta

  mies, joka kantaa hedelmäkoria rannetuen kanssa

  • Näytämme, kuinka voit estää rannekivun ja saavuttaa liikuntatavoitteesi.

   Rannekipu voi todella häiritä harjoittelurutiinia, mutta tämä ei tarkoita, että kuntosi tulisi kärsiä. Peruskunnon säilyttäminen kuntoutusprosessin aikana voi olla haastavaa mutta voit saavuttaa vaikuttavia tuloksia oikean suunnitelman avulla. Tämän vuoksi olemme keränneet muutamia tapoja, joiden avulla voit pysytellä kunnossa, kunnes ranteesi täydet voimat palaavat.

   Jos tunnet rannekipua erilaisten harjoitusten, kuten joogan, lämmittelyharjoitusten tai kehon painoa vastustavien harjoitusten aikana, kokeile vaihtaa paino kyynärvarsille käsien sijasta. Lisäksi tarvitset hyvään keskikehon treeniin vain voimistelumaton ja hieman päättäväisyyttä. Jalkojen nostot, vatsarutistukset ja lankun eri versiot ovat kaikki tapoja, joilla voit kehittää keskikehon lihaksia. Lisäksi vastusnauhoja käytetään kuntosalilla vähän verrattuna raskaisiin laitteisiin, mutta nauhoilla voit venytellä ja treenata lihaksia täysin uusilla tavoilla.

   Nyt on hyvä aika keskittyä kehon alaosaan. Nopea kävely, hölkkä tai intervallijuoksut nostavat sykettä hetkessä. Lisäksi keskittyminen kehon alaosan treenaamiseen, kuten jalkakyykyt tangolla, on hyvä tapa keskittyä koko kehon vahvistamiseen.

   Muista valita rannetuki, joka tukee rannetta harjoituksen aikana. Oikea tuki voi tukea loukkaantunutta rannetta. Tutustu Futuro-rannetukivalikoimaan, jotta löydät itsellesi oikean ratkaisun.

   Ravitsemus on myös tärkeää palautumisen kannalta, eikä sen merkitystä pidä unohtaa. Oikeanlaiset terveelliset rasvat, hiilihydraatit ja proteiinit antavat kehollesi rakennusaineet itsensä korjaamiseen. Oikeanlainen ravinto auttaa myös nopeuttamaan kuntoutumisprosessia, jotta olet pian oma itsesi.

   Lopuksi, miksi et pyytäisi neuvoja ammattilaiselta? Koulutettu fysioterapeutti tai henkilökohtainen kuntosaliohjaaja voi auttaa motivaatiota ja keskittymistä liikuntatavoitteisiisi jopa samalla, kun palaudut rannevammasta. Vamman vakavuudesta riippuen voitte yhdessä rakentaa aikataulun, joka auttaa ylläpitämään peruskuntoa ja voimaa itse vammaa rasittamatta.

   Muista myös levätä heti vamman ilmenemisen jälkeen tervehtymisen edistämiseksi.