• Ota ensimmäiset viisi askelta kohti polvikivun hallintaa

  Javier Gomez on paikallaan kilpapyörällä Futuro-polvituella

  • Kuinka voit helpottaa polvikipua ja ylläpitää kiireistä elämäntapaa ärsyttämättä vammaa lisää?

   Polvikipu tai epämukavuus voitodella pysäyttää elämän erityisesti siinä tapauksessa, että elämäntapasi on aktiivinen. Monet meistä kärsivät polvikivuista jossakin vaiheessa juoksun, liiallisen rasituksen tai yleisen kulumisen vaikutuksesta.

   Toisin kuin olkapää-, ranne- tai käsivarsivammoissa, joiden yhteydessä voit välttää kivuliaan alueen käyttämistä, polven rasituksen estäminen voi olla haastavaa kiireisen viikon aikana.

   PRICE-menetelmä tarjoaa viisi vaihetta polvikivun lieventämiseen ja minimoi välittömän vamman vaikutukset sekä nopeuttaa kuntoutusprosessia:


  • Suojaa

   Kun polvi vammautuu, se on ensin tuettava. Oikean tuen valinta on erittäin tärkeää riippuen vaadittavasta tuen määrästä. Futuro-tuotemerkki tarjoaa tuotevalikoiman, joka sisältää eritasoisia tukia.


  • Lepo

   Nosta jalka ylös mahdollisimman pian ja aina, kun pystyt – erityisesti ratkaisevien ensimmäisten 24 tunnin aikana. Vältä kaikkea rasitusta ja anna kivulle aikaa lieventyä, jotta tervehtyminen voi alkaa. Polven nostaminen vähentää turvotusta ja aloittaa kuntoutuksen.


  • Kylmähoitoa polvikipuun

   Vamman tyypistä ja mahdollisesta tulehduksesta riippuen, kylmähoito voi auttaa turvotuksen vähentämistä. Kylmähoito tulisi toteuttaa liikunnan jälkeen, jolloin sinulla on aikaa levätä, koska hoito voi vähentää tulehdusta, puuduttaa alueen ja vähentää veren virtausta.


  • Kompressio

   NSMI:n mukaan kompressio auttaa vähentämään tulehdusta ja turvotusta. Polven ympärillä olevan alueen puristaminen tiukasti (mutta ei liian tiukasti) voi myös lisätä veren virtausta, jos et ole liikkunut.


  • Nostaminen

   Vammautuneen polven nostaminen sydämen tasoa korkeammalle voi auttaa laskemaan turvotusta. Se on yksinkertainen mutta erittäin tehokas tapa palauttaa polvi takaisin täyteen kuormitusta kestävään kuntoon.

   Muista keskustella lääkärin tai fysioterapeutin kanssa erityisistä polvea voimistavista harjoituksista. Kysy aina terveydenhuollon ammattilaiselta, jos et ole varma, mikä sinulle sopii parhaiten.