1. Finland
 2. FUTURO™ Hyvinvointia edistävät tukituotteet
 3. Vinkkejä ja neuvoja
 4. Juoksun jälkeisten polvikipujen lieventäminen
 • Juoksun jälkeisten polvikipujen lieventäminen

  mies hölkkää puistossa polvituen kanssa

  • Useimmat juoksijat ja erityisesti he, jotka juoksevat paljon tai pitkiä matkoja, ovat kokeneet polvikipuja toistuvien juoksulenkkien jälkeen. Eräille jääpussit ovat osa jokaista juoksun jälkeistä rutiinia. Toiset ratkaisevat ongelman mielen voimalla ja odottavat kivun loppumista – seuraavaan juoksuun asti.

   Parempi ratkaisu olisi koko epämukavuuden tunteen estäminen, ja paras tapa polvien tukemiseen juostessa on polvinivelen vakauttaminen ja tehokkaan eteenpäin suuntautuvan liikkeen varmistaminen. Lue, kuinka voit vähentää polvikipuja hyödyllisten vihjeidemme avulla.


  • Pidä kaikki nivelet vakaina ja vahvoina vamman estämiseksi

   Juoksemisen tai kävelyn aikana jalat, nilkat, polvet ja lantio toimivat yhdessä ja kuljettavat meitä eteenpäin. Jos yksi kehon osa on heikko tai loukkaantunut tai harjoittelemme huonossa kunnossa, vaarana on luonnollisesta rytmistä poikkeaminen ja ongelmat koko liikeradassa.

   Jos polvesi ovat kipeät harjoitus- tai kilpajuoksun jälkeen, sinun ei ole pakko hyväksyä epämukavuutta osana rutiinia. Paranna kuntoasi. Keskustele valmentajan tai urheiluvammoihin erikoistuneen asiantuntijan kanssa, jotta voit arvioida astunnan ja ratkaista mahdolliset ongelmat. Pyydä valmentajaasi suosittelemaan vakauttavia harjoituksia juoksemiseen liittyvien polvikipujen estämiseksi tai lieventämiseksi. Jos sinulla ei ole käytettävissä ammattiapua, etsi resursseista, kuten Runner’s Worldista perinteisiä vakauttavia harjoituksia, jotka voivat auttaa polvi- ja nilkkakivun vähentämisessä.


  • Myös teippi ja tuet voivat auttaa

   Kun teippiä ja polvitukia, kuten FUTURO™ Stabiloivaa polvitukea, käytetään oikein, nämä voivat tukea, vakauttaa ja lievittää ongelmaa. Akuutit vammat vaativat tietysti ammattilaisen apua ja hoitoa, kuten myös krooninen nivelkipu. Lääkärisi tai valmentajasi voi suositella oikean puristusvoiman ja neuvoa sinulle, kuinka ja milloin polvitukea tulee käyttää. OTC-polvituet voivat tarjota hieman lisätukea, kun liikut polvivamman kanssa, jotta voit jatkaa kuntoutusta.

   Jos polvesi ovat terveet ja kivuttomat, ja haluat että ne pysyvät sellaisina, toimi ennakoivasti ja tee vakauttavia harjoituksia, jotka on suunniteltu vahvistamaan polviniveleen liittyviä lihaksia ja jänteitä. Vahva sidekudos tarjoaa ehdottomasti parhaan polvituen juoksemiseen.