• Vähärasitteiset harjoitukset nivelkipuihin

  mies venyttää jalkaa polvituen kanssa

  • Vähärasitteinen liikunta

   Etsitkö vähärasitteisia harjoituksia, jotka ovat energisoivia ja nivelille armollisia?

   Nivelkivusta kärsivien on tärkeää pysyä hyvässä kunnossa, jotta oireet pysyisivät kurissa. Niveliä rasittavat lajit kuten juoksu, hyppiminen ja muut raskaat lajit saattavat kuitenkin olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Kokeile niiden sijain jotakin näistä vähärasitteisista vaihtoehdoista. (Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin alat harrastaa minkäänlaista liikuntaa.)


  • Jooga

   Tämä rentouttava laji on syystäkin pysynyt pinnalla jo vuosisatoja. Jooga vahvistaa ja parantaa niin notkeutta kuin tasapainoa, ja sen monista eri muodoista voidaan räätälöidä nivelkivusta kärsiville sopiva vaihtoehto.

   Jooga on myös erittäin hyödyllistä harjoituksen jälkeisen nivelkivun välttämiseksi. Syvähengitys ja venyttely valmistelee kehosi muiden aktiviteettien aiheuttamaan rasitukseen, stimuloi verenkiertoa, tekee kipeistä ja lyhentyneistä lihaksista joustavampia ja auttaa vammojen välttämisessä. Pilateksella on samanlaisia vaikutuksia mutta siinä keskitytään erityisesti keskivartalon eli selkä- ja vatsalihasten tasapainottamiseen.


  • Kuntopyöräily

   Oikein tehtynä kuntopyöräily voi polttaa paljon kaloreita ilman, että nivelet joutuvat kovalle rasitukselle. Kuntosaliohjaaja voi auttaa sinua löytämään kuntoilupäämääriisi ja niveltesi terveydelle parhaiten sopivat vastukset, vaativuuden ja intervallit.


  • Kävely

   Sitä voi harrastaa missä tahansa. Se on täysin ilmaista. Se voi parantaa terveyttäsi monin tavoin: kävely alentaa verenpainettasi ja kolesteroliasi ja vähentää stressiä. Se on yksi helpoimmista vähärasitteisista harjoituksista, jota voit hallita täydellisesti – etäisyyttä, nopeutta ja kulmaa – jotta löydät sinulle parhaiten sopivan harjoituksen. Jos haluat polttaa enemmän kaloreita, kokeille painoliiviä: se lisää vastusta, mutta ei rasita niveliä.


  • Uinti

   Uinti tarjoaa harjoituksen koko keholle ja käyttää kehosi kaikkia lihaksia sekä parantaa hengitysteiden terveyttä ja voimistaa päästä varpaisiin. Vedessä painosi on kymmenesosa verrattuna painoosi maalla, jonka vuoksi vesiliikunta rasittaa niveliäsi vähemmän ja lisää liikkuvuuttasi. Neste kannattelee raajojesi painoa. Tämän vuoksi vesiliikunta on ihanteellista vamman kanssa harjoitteleville.


  • Elliptinen harjoittelu

   Ellipsilaitteita löytyy melkein jokaiselta kuntosalilta. Elliptinen harjoittelu on vähärasitteinen tapa vahvistaa jalkoja ja syviä vatsalihaksia samalla, kun treenaat käsivarsiasi. Ellipsilaitteet mahdollistavat kehon alaosan nivelten, kuten polvien ja nilkkojen, laajemman liikeradan vähärasitteisuudesta huolimatta. Tämän vuoksi harjoittelu on intensiivisempää ilman liiallista rasitusta, joten kalorien polttaminen onnistuu hyvin.


  • Soutu

   Etkö omista soutuvenettä? Ei hätää. Soutulaitteet harjoittavat koko kehoa ja aivan erityisesti syviä vatsalihaksia. Ne tarjoavat hyödyllisen vähärasitteisen harjoituksen käsille ja jaloilla. Useimmat soutulaitteet mahdollistavat erilaiset vastustasot, jotta voit räätälöidä harjoituksesi tarpeidesi mukaan.

   Useille urheilijoille, niin amatööreille kuin ammattilaisillekin, vähärasitteiset harjoitukset ovat tärkeä osa harjoittelurutiinia. Vähärasitteiset harjoitukset mahdollistavat harjoittelun ja kalorien polttamisen rasittamatta liikaa heikkoja tai vammautuneita niveliä ja auttavat vahvistamaan hitaasti. Vähärasitteisten harjoitusten yhdistäminen tukiin voi tarjota lisätukea, joka antaa luottamuksen saavuttaa seuraava harjoitus- tai kuntoutustaso. Tutustu FUTURO-tukien valikoimaan täällä.